Volgende artikels verschenen in de pers over Zelem Zomert :

 Editie 2009

UNIEK ZELEM ZOMERT
Terwijl de regen op zaterdagavond 27 juni met bakken uit de hemel viel en de Beach Summer Party bijna aanzwol tot een Sea Summer Party, werd zondag 28 juni een super zomerse zondag. De plensbuien waren weggetrokken, de hemelse sluiswachters hielden alle regenpoorten dicht en de grijze herademende morgenlucht groeide uit tot een zondag om "U" tegen te zeggen.
Een sfeervolle eucharistieviering zette de toon voor al wat volgen zou. In die eucharistieviering met als thema "Vakantietijd is kwali-tijd" hebben heel veel aanwezigen die warmhartige sfeer van tijd maken voor elkaar en van verbondenheid echt kunnen ervaren. De receptie die daarop volgde was perfect, zowel naar inhoud als naar vorm. Intussen waren alle infostanden, spelactiviteiten, leuke attractieve ideeŽn van de verschillende verenigingen en deelnemers aan Zelem Zomert volop in actie. Het werd een bonte verzameling van altijd weer kindvriendelijke, prettige initiatieven, spelletjes, spectaculaire plonstoestanden en andere prettige, sportieve evenementen "on the beach".
Het werd eens te meer een dorpsfeest van de bovenste plank. Mensen raakten niet uitgepraat tegen elkaar. Nogmaals is gebleken dat echte ontmoeting tussen mensen absoluut in staat is om een positief gevoel te creŽren, om vreugde en verbondenheid een plaats te geven en zelfs nog te laten nazinderen.
Het was opvallend en ongelooflijk tof dat heel wat jonge gezinnen de weg naar Zelem Zomert gevonden hadden. De kindvriendelijke sfeer die als een rode draad door het geheel liep gaf deze dag een bijzonder tintje. Eigenlijk ronduit fantastisch! Na maanden voorbereiding mogen de organisatoren van "Zelem Zomert" fier en tevreden terugkijken op dit uiterst geslaagde dorpsfeest. Schitterend weer, een massa volk, vlekkeloze organisatie, geweldige inzet met de glimlach van zowel organisatoren als deelnemende groepen en verenigingen, het was er allemaal in overvloed.
Een bijzonder proficiat aan de ontwerpers, plannenmakers en uitvoerders van Zelem Zomert voor al de uren en dagen van voorbereidende vergaderingen, voor de formidabele inzet en voor enorme teamspirit.
Dit stemt ons dankbaar en tegelijk roept het verwachtingen op naar een volgende editie, de eerste lustrumeditie. Nu echter nog even nagenieten van deze "zalige, zomerse, Zelemse zondag", een dag om met een gouden vulpen bij te schrijven in het boek van "bijzondere dagen". (G.L.)

Strandattracties tijdens dorpsfeest Zelem
Om van strandvertier te kunnen genieten moest je zondag niet naar de Belgische kust. Zelem was al ver genoeg. `On the beach' luidde immers het thema van het dorpsfeest Ze1em Zomert in sportcentrum De Kambergen. De verenigingen pakten dan ook uit met allerlei strandattracties: beachvolleybal, een elektrische surfplank, naar garnalen vissen,... Lens Van Goidsenhoven waagde zijn kans met een waterpistool: "Ik moet een reeks pingpongballetjes van flessen schieten. Het lukt heel goed: eerst druk op het water zetten en dan goed richten. Thuis heb ik vijf waterpistolen, maar geen enkel is zo groot als dit hier."
LW

De hevige regenval van zaterdagavond toverde het terrein van het dorpsfeest 'Zelem Zomert' aan de sporthal van Zelem om tot een grote plas. Toch kon de happening - toevallig met als thema 'On the beach' - zondag gewoon plaatsvinden.
LW