Volgende artikels verschenen in de pers over Zelem Zomert :

 Editie 2008

ZELEM ZOMERDE OLYMPISCH
Een dorpsfeest organiseren klinkt aanlokkelijk. Veel mensen samenbrengen is de droom van heel wat organisatoren. Deze beide elementen samenvoegen kost een hoop voorbereiding, planning, overleg, zin voor realiteit en vooral een ongelooflijk pak teamspirit en teamwork.
Welnu, de derde editie van "Zelem zomert" was er weer eentje om in te lijsten. De start op zaterdagavond 28 juni was een keitoffe meevaller, met zowat driehonderd feestvierders op de "What a summer feeling fuif".
De zondag startte met een bijzonder fijne eucharistieviering, waarin Maria lIiaens terecht gelauwerd werd als olympische kampioene.
Deze eucharistieviering werd de aanzet voor een reuzeleuke familiedag op een feestelijk uitgedost terrein.
Een vijftiental verenigingen toonden zich op originele olympische wijze en zij zorgden ervoor dat klein en groot konden genieten van ontspanning, versnapering, nuttige informatie en dies meer.
Het was aangenaam toeven, met vrienden en kennissen onder elkaar. Ontmoeting en verbondenheid, vriendschap en gezelligheid, humor en sportieve dynamiek, het zat er allemaal in.
Een heuse olympische stoet, echt olympisch vuur, djembemuziek, knap fanfareoptreden, supertoffe dansdemonstraties, je kunt het niet zo origineel bedenken of het was er allemaal.
Dit alles heeft een berg inspanningen gekost. Het organisatieteam en alle deelnemende verenigingen verdienen ongelooflijk veel lof. Ga er maar eens aan staan, in een tijd waarin het individu als individu de hemel wordt ingeprezen. Het cement voor een leefbare, aangename samenleving kreeg hier nog eens een extra versteviging.
Na deze derde editie is het dan ook goed om op de eerste plaats even na te genieten. Dan zal vanzelfsprekend de vraag volgen: "Wat en hoe volgend jaar?" Want na een succes wordt het alsmaar moeilijker om de volgende keer minstens even goed te doen. Wij mogen echter tamelijk gerust de toekomst tegemoet zien, voor wat "Zelem zomert" betreft. Er zit een team achter dat van aanpakken weet en dat beslist creatief genoeg moet zijn om ons volgend jaar een vierde "Zelem zomert" te presenteren dat de vergelijking met de derde uitgave mag doorstaan.
Om te besluiten nog dit: Een oprecht proficiat aan alle deelnemers en absoluut een "grote onderscheiding" op het rapport van het organisatieteam. En in alle bescheidenheid een dikke "merci" aan alle weermannen en weervrouwen die "Zelem zomert" een zondag met een gouden randje bezorgden.
Laat de zomer maar komen, met pollepels vol zon en af en toe een frisse bui (maar dan niet teveel), zodat zonnekloppers, toeristen, studenten, huismoeders, kinderen, boeren en tuinders na afloop kunnen zeggen: " 't Was goed. Meer moet dat niet zijn."
(G.L.)