Volgende artikels verschenen in de pers over Zelem Zomert :

 Editie 2006

ZELEM ZOMERDE
De titel "Zelem Zomert" van zondag 2 juli 2006 was ook in de realiteit een schot in de roos. De zomerzon scheen uit volle kracht en zette zelfs de hele maand juli onze schrale Zelemse Kempische zandgrond in volle gloed.
Zelem zomerde, zinderde, zwoegde, zweette, genoot en verbroederde. Zelem beleefde op zondag 2 juli een zalige topdag van vriendschap en verbondenheid samen met meer dan 700 aanwezigen.
De openluchtmis, waarmee deze dag begon, vatte het thema van deze dag "Verbondenheid" op treffende wijze samen. Meteen was de toon gezet voor een zeldzaam mooie dag, in alle opzichten.
Over ditjes en datjes kan men lang doorbomen, maar grosso modo genomen was het een ronduit schitterende en geoliede organisatie, een combinatie van gevarieerde initiatieven, warmhartige ontmoetingen, verrassend prettige spelen en ronduit lekkere eet- en drankstandjes.
De vele gesprekken en ontmoetingen van die dag en ook achteraf hebben ons geleerd dat zowat iedereen een goed gevoel heeft overgehouden aan deze "Zelem Zomert". Het heeft geen zin om namen of verenigingen te vernoemen in onze felicitaties, want de hele organisatie stond als een huis, dankzij een schare erg gemotiveerde medewerkers. Wij wensen alle initiatiefnemers, medewerkers en helpers van het eerste en van het laatste uur proficiat voor hun geweldige inzet en samenwerking.
Deze geslaagde dag roept verwachtingen op naar een herhaling, naar nog beter. Laat alle medewerkers, met een fris drankje voor zich, eerst maar eens rustig alles samen overlopen en evalueren. Dat is de beste manier om nu al te broeden op nieuwe ideeŽn, die alle als enige rode draad hebben: vriendschap en verbondenheid, een zalig dorp als Zelem waardig.