Editie 2018 : Zelem Zomert SWINGT !!


De Zelem Zomert terreinen bevinden zich in Zelem aan het sportcomplex "De Kambergen". (Plannetje)


Vrijdag 29 juni 2018 - Zelem Zomert presenteert: Stand up comedy!

Op vrijdag 29 juni trapt Zelem Zomert af met een heuse Stand up comedy avond in de tent op het sportcentrum “De Kambergen” in Zelem.
Vergezeld van een lekkere barbecue en een uitdagende Gin-bar wordt dit alleszins een avond om met stip in je agenda aan te duiden.

Inschrijven voor de barbeque kan bij het Zelem Zomert Team of via info@zelemzomert.be
Inkom voor de Comedy avond bedraagt 5€ (gratis voor de deelnemers aan de barbeque).

We lichten hier al een tipje van de sluier op over de kanjers die je deze avond aan het werk zal zien en horen:

TOM MELOTTE
"Ik zou graag willen beginnen met een moment voor de slachtoffers van de comedy. Voor hen die vijf minuten moeten vullen, maar slechts aan vier minuten materiaal hebben zou ik graag om één minuut stilte willen vragen."
Tom Melotte (37, uit Hasselt) komt zelfzeker, gevat, intelligent en ontspannen over. Zijn kracht ligt in de gedichten die hij brengt, begeleidt op zijn ukelele. Wij Vergelijken hem graag met Bart Cannaerts. Zeker de moeite om hem te komen bewonderen. Tom werd derde op Comedymania 2017.

FRANK GEELEN
Onze volgende comedian komt ook uit Comedymania 2017. Hij eindigde twee plaatsjes hoger dan Tom. Frank Geelen uit Bocholt won naast de jury- ook de publieksprijs op Comedymania 2017, de zoektocht naar comedy-talent in (Vlaams) Limburg. Frank is frituuruitbater en dat zal heel de wereld geweten hebben !

KRIS MANTELS
Hij is onze wereldberoemde plaatselijke comedian. Hij deed mee aan Comedymania 2015 (derde + publieksprijs) en heeft, na twee jaar optreden en een bezoek aan het tv programma ‘Voor de leeuwen’, een volgende set klaar. Deze komt hij op vrijdag 29 juni graag voor de eerste maal try-outen. Als we hem mogen geloven wordt het een conference, maar met niet zo alledaagse onderwerpen…

JERON DEWULF
Jeron Dewulf is al jaren bekend als acteur en improvisator. Voor televisie improviseerde hij bij de "Geert Hoste's comedy cup" en "Jimpro". Soapliefhebbers kennen hem misschien als "psychiater Marc Dewaele" uit "Familie". Zijn grote doorbraak kwam er met het tv programma ‘Foute vrienden’, waarin Jeron één van de vrienden speelde.
Als improvisator won hij de gouden medaille op het "Officiële wereldkampioenschap impro" in Berlijn. Op dit moment is hij artistiek leider van "De Improfeten" en drijvende kracht achter het "Joker comedy impro" collectief.
Enkele jaren geleden begon Jeron ook te standuppen. Hij combineert impro met stand up en speelde in Vlaanderen en Nederland reeds op diverse podia. Verwacht je aan cliché's die je nog nooit zo benaderd zag en hoe je de wereld verbetert met een microfoon.
LEV VANORBEEK (MC)
Lev Vanorbeek is de mc van de avond en staat al tien jaar op de planken, al was dat niet altijd als comedian. Lev zat samen met Kris in ‘Voor de leeuwen’ en lijkt zijn roeping gevonden te hebben. Hij hoopt vanavond te overtuigen met grappige observaties uit het dagelijkse leven, in het plat Zeppers.

Kortom een avond vol humor, grappen en grollen!
Komt dat zien!

Zondag 1 juli 2018


Zondag 1 juli brengen we een muziekaal programma

Het programma

11u : Misviering

12u :
   - Openingsreceptie.
   - Dorpsrestaurant

13u-21u: Activiteiten en animatie voor iedereen !! Wat mag u allemaal verwachten :
   - Koninklijke Fanfare St Lambertus Zelem
   - Limburg Zingt met Maarten Cox
   - De KetnetBand
   - Guy Swinnen Band
   - Circus workshop ism Circus- en dansatelier TWIST
   - Springkastelen, stormbaan, etc

GUY SWINNEN BAND
Deze Belgische rocklegende staat al sinds de jaren ‘70 garant voor een unieke liveshow en die reputatie zal hij ook nu hooghouden.
Swinnen bracht in zijn carrière al meer dan 10 albums uit, zij het solo of met The Scabs. Hij kan hierdoor dan ook kiezen uit een goed gevuld repertoire en een rijk arsenaal aan klassiekers.
Uiteraard brengt Guy met zijn band dan eveneens een flinke portie klassiekers van oa. The Scabs.
Een niet te missen muzikale hoogmis voor de vele fans uit de buurt. Aangezien hij zelf net over de grens Zelem-Schaffen woont, speelt hij als het ware een thuismatch en dat zal zowel voor hem als voor het publiek een extra kick geven.
Neem daarbij nog de gratis inkom en je weet dat de grote feesttent ongetwijfeld uit zijn voegen zal barsten voor deze rocker. Velen zullen nostalgisch terugdenken aan de gouden jaren ’80 en ‘90.

DE KETNETBAND
SUPERHELD GEZOCHT!

“Aandacht, aandacht: De KetnetBand is op zoek naar een superheld! We zoeken een man met donker haar en donkere ogen. Een zuiders type. Hij is knap én sterk. Iedereen die iets gezien of gehoord heeft, mag de KetnetBand contacteren!”

In hun nieuwe show gaan de KetnetBand-vrienden samen met het publiek op zoek naar een superheld. Zullen ze hem vinden? En wie zou het zijn? Kom naar het optreden op 1 juli in Zelem en je komt het te weten…

Dit jaar staan er al meer dan 85 optredens gepland in de agenda van Charlotte, Sien, Maureen, Gio & Matthew. We overdrijven dus niet als we zeggen dat de zomertour bijna ‘uitverkocht’ is. Het is duidelijk dat De KetnetBand dé populairste band van Vlaanderen is. Op elk festival of feest worden ze met open armen ontvangen… En dankzij een ijzersterke setlist vol hits gaat elke festivalweide volledig uit z’n dak!

Aangezien de inkom gratis is, zorg je best dat je tijdig in de tent bent en zo kan je misschien ook met hen op de foto of kan je een persoonlijke handtekening bemachtigen.

Check de volledige agenda op www.ketnet.be/deketnetband

LIMBURG ZINGT met MAARTEN COX

‘Limburg Zingt’ staat voor ongedwongen samen leuke liedjes zingen.
Het is een groot volksfeest waar het publiek de ster van de avond is.
Zingen gebeurt altijd samen met het hele plein, je hoeft dit nooit alleen te doen.

Het publiek zingt onder leiding van Maarten Cox. Zijn twee muzikanten begeleiden hem en het publiek tijdens een programma met meezingers die jong als minder jong zeker kent.

De liedjes zijn grotendeels Nederlandstalig, maar er zitten ook bekende hits in andere talen in het programma. Dat gaat van ‘Ik hou van U’ over ‘Anne’ en ‘Laat de zon in je hart’ tot ‘Paloma Blanca’ en ‘Angels’. En uiteraard komen ook Limburgse klassiekers (zoals het Limburgs Volkslied) aan bod.

In het eerste deel kom je al wat in de goeie sfeer om te zingen. De teksten van de liedjes uit het tweede deel vind je in je zangkrantje dat je ter plaatse gratis ontvangt.

‘Limburg Zingt’ maakt deel uit van de grote ‘Vlaanderen Zingt’ toer.
Je vindt foto’s en meer info op www.vlaanderenzingt.be

KONINKLIJKE FANFARE SINT LAMBERTUS
Koninklijke Fanfare Sint Lambertus uit Zelem werd opgericht in 1887 en bestaat dus inmiddels meer dan 130 jaar!
De fanfare verzorgt jaarlijks een vijftal uitwisselingsconcerten met bevriende muziekmaatschappijen. Het jaarlijkse hoogtepunt is het Eindejaarsconcert in de sporthal van Zelem (ingericht sinds 1970).
Traditiegetrouw verzorgt de fanfare ook jaarlijks een misoptreden in de Mariahal te Scherpenheuvel (voor ongeveer 1500 aanwezigen) alsook een optreden bij de jaarlijkse herdenking van de Slag der Zilveren Helmen te Halen. De fanfare staat onder leiding van dirigente An Swartenbroek.