Editie 2017 : Zelem Zomert en de Romeinen


De Zelem Zomert terreinen bevinden zich in Zelem aan het sportcomplex "De Kambergen". (Plannetje)


30 juni en 2 juli is het weer zo ver : Zelem Zomert !


Vrijdag 30 juni 2017 - Zelem Zomert presenteert: Stand up comedy!

Op vrijdag 30 juni trapt Zelem Zomert af met een heuse Stand up comedy avond in de tent op het sportcentrum “De Kambergen” in Zelem.
Vergezeld van een lekkere barbecue en een uitdagende Gin-bar wordt dit alleszins een avond om met stip in je agenda aan te duiden.

We lichten hier al een tipje van de sluier op over de kanjers die je deze avond aan het werk zal zien en horen:
Het geheel zal aan elkaar gepraat worden door MC Jan Linssen. Met zijn derde comedy-optreden ooit sleepte Jan Linssen (35) onmiddellijk de hoofdprijs van Comedymania 2011 in de wacht. Ruim een jaar later stond hij in de finale van de Culture Comedy Award, de grootste stand-up comedy prijs van Nederland en België voor opkomend talent. Sindsdien gaat het hard voor Jan. Hij trad ondertussen meer dan 150 keer op in theaterzalen, jeugdhuizen, cafés en parochiezalen en deelde het podium met o.a. Wim Helsen, Henk Rijckaert, Bart Cannaerts en vele andere comedycoryfeeën. Jan stelt op gepaste wijze de comedians aan u voor.
Het eerste deel van onze comedyavond wordt afgetrapt door Rik Bosmans. Rik heeft het postuur van Theo Maassen, de moppen van een 16-jarige en is leraar aan een technische school. Rik Bosmans komt uit Opglabbeek en organiseert daar twee maal per jaar een KomedieKafee. Er wordt gefluisterd dat Rik een grote film en muziek liefhebber is.
Buga komt uit de achterbuurten Genk en brengt ons zijn verhaal over de kijk van een jonge allochtoon op de Vlaamse samenleving. Buga werd voor de leeuwen gegooid in Comedy Mania 2013, ingeschreven door vrienden zonder zijn medeweten, haalde hij moeiteloos de finale en kwam tenslotte als winnaar over de eindstreep!
Na de pauze is het tijd voor iemand van eigen bodem. Kris Mantels, 31 jaar uit Zelem en nog maar net met Comedy bezig. Net zoals Buga is Kris in de comedy gerold dankzij Comedy Mania, een wedstrijd waarin hij in 2015 de derde plaats én de publieksprijs behaalde. Kris heeft een duidelijke mening over Zelem, de politiek en het voorlaatste seizoen van Temptation Island. Lachen gegarandeerd!
Als afsluiter is er Yannick Noben (33), een beroepsmilitair uit Diepenbeek. Door een (verloren) weddenschap heeft hij deel moeten nemen aan de Limburgse comedywedstrijd: "ComedyMania 2015”. Groot was ieders verbazing toen Yannick doorging naar de finale. Toen hij hier als eerste over de streep kwam, was zijn carrière vertrokken. Van treinstakingen tot vervelende buren en te weinig ijs in zijn rum-cola, deze comedian schuwt geen enkel onderwerp.

Kortom een avond vol humor, grappen en grollen!
Komt dat zien!

Zondag 2 juli 2017


Zondag 2 juli gaan we terug naar de tijd van de Romeinen. Op het Zelem Zomert terrein zal u een heus Romeins kamp kunnen bezoeken, waar er getoond wordt hoe de Romeinen vroeger leefden.

Er zullen demonstraties zijn van dril- en trainingsoefeningen, het militaire leven in een Romeins tentenkamp, historische toelichting van de verschillende activiteiten. Zij zullen ons ook laten zien hoe een Romeinse begrafenis er vroeger uitzag...

Hier vind je al een voorsmaakje :

Het programma

11u : Misviering

12u : Openingsreceptie.

13u-21u: Activiteiten en animatie voor iedereen !! Wat mag u allemaal verwachten :
   - Romeins kamp
   - Demonstraties van Romeinse dril- en trainingsoefeningen
   - Romeinse begrafenis
   - Circus workshop ism Circus- en dansatelier TWIST
   - Springkastelen, stormbaan, etc

  Optredens van :
   - Koninklijke Fanfare St Lambertus Zelem
   - 'Men and a Lady'